ERDON Országos hírek

2011.05.12. 11:39

Idén is várhatók magyar helyek a rendőrakadémián

<p>Előreláthatóan az idén is lesznek magyar nemzetiségű fiatalok számára fenntartott helyek az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián – jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter.</p>

A Szövetség főtitkára emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ kezdeményezésére már az elmúlt évben 37 helyet írtak ki magyar anyanyelvű román állampolgárok számára a felsőoktatási intézményben. Az idén, nagy valószínűség szerint ismét lehetőségük lesz a tiszti pálya iránt érdeklődő magyar nemzetiségű fiataloknak, hogy számukra elkülönített helyekre felvételizzenek.

Kovács Péter szerint várhatóan a jövő  hét folyamán kerülnek fel az akadémia honlapjára, a www.academiadepolitie.ro oldalra a jelentkezéssel kapcsolatos információk, tudnivalók, ezért fontosnak tartja, hogy az érdeklődők figyelemmel kövessék azt. A főtitkár ugyanakkor pedagógusok, szülők, civil szervezetek támogatását kérte.

„Fontos, hogy minden érintett iskolaigazgató, osztályfőnök, magyar tanfelügyelő, szülői bizottság, civil szervezet segítsen e lehetőség népszerűsítésében, hiszen ily módon sok magyar fiatal tudomást szerezhet arról, hogy elkülönített helyek betöltésére pályázhat a rendőrakadémián. Így hosszú távon elérhetjük, hogy a magyarok lakta településeken a magyar nemzetiségű lakók minden szinten anyanyelvükön is kommunikálhassanak a rend őreivel – fogalmazott Kovács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!