ERDON Országos hírek

2011.03.02. 11:55

Leszavazták a téves jóslást bírságoló törvényt

<p>Nem szavazta meg a román parlament azt a törvényt, mely bírsággal és akár börtönnel sújthatta volna a boszorkányokat és a jósokat, ha tévednek prognózisukkal.</p>

A tervezet emellett megtiltotta volna, hogy iskolák és templomok közelében gyakorolják ténykedésüket a sarlatánok, kötelezte volna őket működési engedély beszerzésére, továbbá arra, hogy számlát adjanak kuncsaftjaiknak. A törvény természetesen igencsak felháborított sok boszorkányt, akik azzal fenyegetőztek, hogy bűbájjal megakadályozzák megszavazását.

"Úgy tűnik, sikerült nekik" - mondta a tervezet indítványozója, Alin Popoviciu képviselő. Hozzátette, hogy nagyon csalódott, a tervezettel azt szerette volna elérni, hogy a látnokok és jósok ne csaphassák be az embereket. A tervezetet azonban a kormány sem támogatta, azt kérte a képviselőktől, hogy szavazzanak ellene, különben a boszorkányságot törvényesítenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!