ERDON Országos hírek

2011.02.09. 15:24

Birálják a tanügyi törvényt

<p>A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FLSI) szerint az életbe lépő új tanügyi törvény visszafordíthatatlan károkat okoz az oktatási rendszerben, mivel megszünik 15 ezer állás, és anélkül módosul a tanügyi ciklus, hogy biztosítva lenne az ehhez szükséges infrastruktúra.</p>

A szakszervezet szerint „Daniel Funeriu miniszter nekilátott a tanügyi törvénynek nevezett nagy kisérletnek, melynek valamennyien- tanárok, diákok és szülők- szenvedő alanyai vagyunk”. A FSLI úgy véli: 2011. február 9., vagyis az a nap, amikor életbe lép a tanügyi reform, tönkreteszi az oktatási rendszert, mert a kilencediket végzett diákok úgy kerülnek majd ki a munkaerőpiacra, mint szakképesítés nélküli munkások, a versenyvizsgák káoszt eredményeznek majd, az alacsony bérükből pedig a tanárok nem fogják tudni fedezni az utazási költségeiket. Az érdekképviselet ezért azt kéri a tárcavezetőtől és Traian Băsescu államfőtől, hogy találkozzanak a FSLI vezetőtanácsainak tagjaival, s beszéljenek a „rendszert uraló szabálytalanságokról”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!