ERDON Országos hírek

2010.12.02. 15:13

Megszokott keretek között a légúti megbetegedések száma

<p>Az előrejelzéseknek megfelelően alakul az akkut légúti fertőzések és tüdőgyulladások száma – áll az Országos Járványügyi Felügyelet tájékoztatójában.</p>

Az Egészségügyi Minisztériumhoz eljuttatott jelentés szerint november 22. és november 28. között Romániában összesen 73015 akkut légúti fertőzéses esetet regisztráltak, a tüdőgyulladásos megbetegedések száma pedig 17875 volt.

A legtöbb megbetegedést a 4 évnél fiatalabbak körében regisztrálták. A kórházi beutalások száma az elmúlt hetekhez képest alacsony, az esetek mindössze 6,7%- ban volt indokolt.

A szakemberek szerint ebben az időszakban a légúti fertőzések és tüdőgyulladásos megbetegedések enyhe formájáról beszélhetünk.

November 28-ig összesen 813635 személyt oltottak be az Egészségügyi Minisztérium áltlal biztositott ingyenes szezonális influenza elleni oltáskampány keretében. A beoltottak körülbelül fele a 65 éven felüli korosztályból került ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!