ERDON Országos hírek

2010.11.01. 17:05

Már elérhetőek a tételek

<p>A Közoktatási Tantervek és Értékelések Országos Központja már elérhetővé tette az interneten a 2011-es országos felmérők mintatételeit.</p>

Ezek a http://subiecte2011.edu.ro honlapon érhetőek el a vonatkozó kiegészítésekkel együtt, melyek az értékelés módját, a tételek struktúráját, az illető tantárgyak jogállását határozzák meg. A mintatételeket a nyolcadik osztályt végző 2010/2011-es országos felmérő valamint az érettségi vizsga megszervezését szabályozó módszertani előírásokkal összhangban készítették elő. A nyolcadikosok felmérője esetében a román nyelv és irodalom, illetve az anyanyelvi (magyar, szlovák, szerb, ukrán, roma, német) vizsgák mintatételei érhetőek el. Az érettségi esetében megtekinthetőek az A és B (szóbeli románból és anyanyelvből), a C (szóbeli idegennyelvből) valamint a D (digitális kompetencia) vizsgák lebonyolításának módjai. Ugyanakkor elérhetőek az összes lehetséges vizsgatantárgyak mintatételei is. Az Oktatási Minisztérium felhívja a figyelmet, hogy ezek a mintatételek csak tájékoztató jellegűek és céljuk az, hogy a pedagógusok és a diákok megismerjék a tételek típusát, nehézségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!