ERDON Országos hírek

2010.10.27. 16:30

Didaktikai Konferencia

<p>A MIDK 2011 (Matematika és Informatika Didaktikai Konferencia) Szatmárnémetiben kerül megrendezésre, melyre november 1-ig lehet jelentkezni.</p>

Az előző évi MIDK (Matematika és Informatika Didaktikai Konferencia) 2010 konferenciához  hasonlóan a Debreceni Egyetem Matematika– és Számítástudományok Doktori Iskolája, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozata, valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola 2011–ben is megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011). Az eddigiektől eltérően az említett konferenciát Szatmárnémetiben tartják meg Herendiné Kónya Eszter (főiskolai docens, Debrecen), Baranyai Tünde (egyetemi adjunktus, Szatmárnémeti) és Kiss Sándor (középiskolai tanár, Szatmárnémeti) szervezésében.

A konferencia fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók számára találkozási lehetőséget biztosítson. Továbbá, hogy a résztvevők beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás kutatásaiba, közös programot indítsanak. Az új helyszín lehetőséget nyújt az erdélyi matematikusok, matematikatanárok nagyobb létszámban való részvételére is.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy–egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérik fel a szervezők. A konferenciát 2011. január 28. és 30. között tartják meg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatán (Petőfi Sándor utca 47. szám). Előadóként vagy résztvevőként jelentkezni az egyetem honlapján (www.bbtepedsm.ro) a MIDK 2011 menüpont alatt található jelentkezési lap kitöltésével és a baratun@yahoo.com címre történő visszaküldésével lehet. A jelentkezési lapokat november 1–ig lehet visszaküldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!