ERDON Országos hírek

2010.10.13. 15:25

Borbély: négy ülepítő medence bezárására

<p>A kormány jóváhagyta, hogy a Környezetvédelmi Alapból 100 millió lejt különítsünk el négy ülepítő medence bezárására – jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 13-án a kormányülést követően.</p>

A Gazdasági Minisztérium 2007-2020-as bányaipari stratégiájának akciótervében összesen 77 bezárandó és rekultiválandó ülepítő medence szerepel – hangsúlyozta a környezetvédelmi miniszter kiemelve: a Gazdasági Minisztérium szakemberei kidolgoztak egy sürgősségi rövid listát. Ezen a sürgősségi rövid listán szerepelnek azok az ülepítők, amelyek bezárására pénzt adunk a Környezetvédelmi Alapból. A most elkülönített összeg 2012-ig használható fel. A bezárási és rekultiválási munkálatokat az összesen 77 ülepítőnél az Európai Unió előírásának megfelelően 2020-ig kell befejezni.

A szennyezett területek rekultivációjára a KörnyezetvédelmiOperatív Program keretén belül is lehet pályázni. Jelenleg országos szinten 100 millió euró értékben készülnek tervek – hangsúlyozta Borbély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!