ERDON Országos hírek

2010.10.06. 14:48

Az RMDSZ kormányon marad...

<p>Nehezen, lassan, sok habozás és csűrés-csavarás nyomán születnek a döntések a kormányban. Ezt elismerte ma Markó Béla miniszterelnök-helyettes is - ám hozzátette, hogy az RMDSZ ezzel együtt változatlanul kormányon akar maradni.</p>

Elégedetlen Markó Béla a kormány működésének több aspektusával is, mégis hangsúlyozza, hogy az általa vezetett RMDSZ kormányon akar maradni továbbra is. Markó, aki a kabinetben miniszterelnök-helyettes, Aradon szólt aktuálpolitikai ügyekről. Szerinte nehezen, lassan, sok habozás és csűrés-csavarás nyomán születnek a döntések a végrehajtásban, de nem akarnak onnan kilépni. Arra a kérdére, hogy az RMDSZ elképzel-e más kormányzati formulát is, Markó azt válaszolta, hogy bármilyen más kormányban is "ugyanazt tenné" a szervezet.

Nem örülnek

A készülő bizalmatlansági indítványról úgy fogalmazott, hogy a kisebbik kormányerő törvényhozói egységesen fognak fellépni ellene - mint ismeretes, ha az indítványt elfogadnák, akkor a PD-L és az RMDSZ alkotta kormány megbukna. "Közülünk senki nem fogja megszavazni" - jelezte.

Szóba került Tőkés Lászlóék pártalapítási elképzelése is. Markó erre úgy reagált, hogy az RMDSZ nem örül neki - majd hozzátette, hogy Tőkés különben is az RMDSZ listáján jutott be az EP-be. Mi több, Markó szerint "nagyon nagy hiba" új pártot alapítani. Újságírók arról is kérdezték, elképzelhető-e, hogy Tőkésék majd elszipkázzanak RMDSZ-es honatyákat, s egyszercsak külön parlamenti frakciót hozzanak létre. Markó szerint "ez már a mesevilág, ilyesmi nem történhet meg".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!