ERDON Országos hírek

2010.09.09. 13:34

Őrizetbe vették a román médiamágnást

<p>Őrizetbe vették és kihallgatták csütörtökön az ügyészek Sorin Ovidiu Vantut, a legismertebb román médiamágnást. A heti és napilapokat, több televíziócsatornát is birtokló Vantut azzal gyanúsítják, hogy szökni segített egy 2000-ben csődbe ment magánalapot működtető cég igazgatójának.</p>

Nicolae Popa 2000-ben szökött külföldre, azt követően, hogy csődbe ment az Országos Befektetési Alap (FNI) néven ismert magánalap. Ezzel több mint 300 ezer kisbefektető pénze veszett oda. Szintén külföldre menekül a magánalap csődbe juttatásának másik felelőse, Ioana Maria Vlas. Utóbbi azonban néhány év után hazatért, jelenleg a tíz éves szabadságvesztését tölti. A nemzetközi körözés alatt álló Nicolae Popát Indonéziában tartóztatták le 2009 decemberében, jelenleg is tart a kiadatási eljárás.

A FNI csődje miatt korábban Sorin Ovidiu Vantu ellen is eljárás indult, ugyanis ő volt a magánalapot működtető Gelsor cégcsoport elnöke. Az ügyészek azonban nem találtak bizonyítékot ellene és beszüntették a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!