ERDON Országos hírek

2010.09.27. 10:51

Lemond a román belügyminiszter

<p>Lemond tisztségéről a román belügyminiszter. Vasile Blaga ezt hétfő délelőtt jelentette be, a tárvavezető azt követően távozik a minisztérium éléről, hogy a rendőrök múlt heti bukaresti sztrájkját követően Traian Basescu államfő bejelentette: nem tart igényt többé a rendőrség szolgáltatásaira.</p>

A tárcavezető mellett bejelentette távozását a belügyminisztérium kötelékébe tartozó csendőrség illetve a rendőrség közrendészeti osztályának a vezetője, valamint a belügyminisztérium hírszerző főigazgatóságának igazgatója - tájékoztat a Mediafax hírügynökség.

Pénteken több ezer rendőr is tüntetett a bukaresti elnöki hivatal előtt a béreik 25 százalékos csökkentése miatt, ugyanakkor többen is ledobták egyenruhájukat. A tüntetőknek ugyanakkor nem volt engedélyük az elnöki hivatal előtti tiltakozásra. Az államelnök és Emil Boc kormányfő is a román állam elleni támadásnak és nemzetbiztonsági kockázatnak ítélték ezt, és bejelentették, hogy nem tartanak igényt nyilvános megjelenéseik rendőri biztosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!