ERDON Országos hírek

2010.07.31. 11:54

Több szakorvosi hely a rezidensvizsgán

<p>A korábbi évekhez képest kevesebb házorvosi és több szakorvosi helyre hirdeti meg idén a rezidensvizsgát az Egészségügyi Minisztérium. A 2010-ben orvosi és gyógyszerészeti egyedtemet végzettek 4000 helyre vizsgázhatnak, ezek közül 3527-en szakosodást, 473-an egyben munkahelyet is választanak, B-típusú helyre vizsgázva.</p>

“Idén a szakorvosok képzésére fektetjük a hangsúlyt. A kórházaknak szükségük van rájuk és ezért két dolgot tettünk: egyfelől 36 szakosodáson egy-egy évvel csökkentettük a rezidensképzés időtatamát, megszüntettük a hétéves képzést, másfelől pedig szinte kétszer annyi szakorvosi (nem háziorvosi) helyet hirdetünk meg, mint tavaly” – nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter.

2010-ben a 4000 meghirdetett helyből 3263 a (háziorvosin kívüli) szakorvosi hely, a tavalyi 1767-hez képest.

Az országos rezidensvizsgát idén november 21-én rendezik meg. A jövő héten teszik közzé a szükséges szakirodalmat, a tematikákat és a metodológiát, de ezek nem változtak tavalyhoz képest. További információk elérhetők lesznek az Egészségügyi Minisztériumwww.ms.ro honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!