ERDON Országos hírek

2010.07.31. 10:58

Elhalasztották az elektromos útmatrica bevezetését

<p>A kormány október elsejére, azaz két hónappal elhalaszotta az elektronikus útmatrica bevezetését a számos felebbezés miatt, amelyet az új rendszer kidolgozásával megbízott cég kiválasztását célzó versenytárgyaláson részt vevő vállalatok nyújtottak be.</p>

A halasztásról kormányrendeletben döntöttek. Az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) korábban azt jelentette be, hogy augusztus elsejétől vezetik be az elektronikus matricát.  A közbeszerzési eljárás után benyújtott számos fellebbezés nyomán a közel 36 millió lej értékű szerződést csak 2010 júniusában írták alá. „A versenytárgyaláson győztes cégnek olyan komplex rendszert kell átadnia, amely 2010 augusztus elsejéig nem készülhet el a határidő rövidsége miatt. Ezért 2010 augusztus elsejéről 2010 október elsejéig kell halasztani a rendszer működésbe helyezését” – áll a rendeletben. Az útadó elektronikus kibocsátására és ellenőrzésére lehetőséget biztosító rendszer bevezetésével egyidőben kellett volna beiktatni a 90 napra érvényes útmatricát is, de ezt a határidőt is kitolták október elsejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!