ERDON Országos hírek

2010.06.10. 06:51

Újabb 30.000 értékjegyet bocsátottak ki a roncsautó-programban

<p>A roncsautó-program keretében a használt autók forgalomból való kivonására újabb 30.000 értékjegyet bocsátott ki a kormány, ez az idei harmadik kiegészítés, miután az eddig kiadott összes értékjegyeket kiosztották a gyűjtőközpontoknak (REMAT-egységeknek).</p>

Az értékjegyek kibocsátásáról szerdai ülésén döntött a kormány – számoltak be hivatalos források a Mediafax Hírügynökségnek.  Borbély László környezetvédelmi miniszter egy héttel korábban jelentette be, hogy körülbelül 30.000 újabb értékjegyet bocsátanak ki a roncsautó-programra, miután az előzőleg kiadott jegyeket szétosztották a REMAT-egységeknek. A tárcavezető akkor elmondta, eddig 160.000 értékjegyet osztottak szét a REMAT-egységeknek, az elmúlt három hónapban pedig körülbelül 110.000 használt autót vontak ki forgalomból, a program keretében 22.000 új autót vásároltak, ezeknek több mint a fele hazai gyártmány. A roncsautó-program 2010-es kiadása február 18-án indult.  

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!