ERDON Országos hírek

2010.06.27. 19:19

Új szakosodás pedagógusoknak

<p>Egyetemi diplomával rendelkező pedagógusok az Európai Unió által finanszírozott egyetemi továbbképzésen vehetnek részt, amennyiben a meglévő mellé új szakosodást szeretnének szerezni.</p>

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen biológia, kémia, fizika, földrajz, történelem, román, francia, angol nyelv és irodalom és egyéb szakokból nyújt ingyenes képzést a jelentkezők számára. A képzés távoktatás formájában zajlik 3 vagy 4 szemeszteren keresztül (90 illetve 120 egyetemi kredit), és vizsgával zárul. A sikeres vizsgázók diplomát kapnak az adott szakból, ami feljogosítja majd, hogy címzetes tanárként tanítsák az adott tantárgyat. Csak olyanok jelentkezhetnek, akik az utóbbi öt évben két évig egyetem előtti oktatási rendszerben tanítottak, és az öt év alatt nem vettek részt olyan közpénzből finanszírozott képzésen, amely egy évnél tovább tartott, vagy amely 60 kreditnél többet ért. A képzésre a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen lehet jelentkezni szeptember 5-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!