ERDON Országos hírek

2010.06.07. 12:13

500 ezer homokzsák Magyarországnak

<p>Románia több mint 166 ezer Euró értékben küld vissza nem térítendő gyorssegélyt Magyarországnak – jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter a június 7-i kormányülést követően.</p>

Az árvíz sújtotta Magyarország támogatását kezdeményező Borbély László elmondta: „az első gyorssegélyt május 30-án hagytuk jóvá, akkor 200 ezer homokzsák küldéséről döntöttünk. Azóta Magyarország helyzete súlyosabbá vált. A hétfői kormányülésen további 300 ezer zsák adományozásáról fogadtunk el határozatot.

A homokzsákok a Román Vízügyi Hatóság tartalékalapjából származnak. A segély csomagolását és szállítását a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, valamint Román Vízügyi Hatóság finanszírozza. Fontos, hogy a szomszéd országok szolidaritásukat fejezzék ki az árvíz sújtotta Magyarország iránt – hangsúlyozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!