ERDON Országos hírek

2010.04.12. 06:42

Lemondott Dávid, az MDF elnöke!

<p>Bejelentette lemondását a választások éjszakáján Dávid Ibolya. Előtte elismerte: súlyos vereséget szenvedtek.</p>

Lemondott Dávid Ibolya az MDF elnöke. Ezt élőben jelentette be a választások éjszakáján, amint bizonyossá vált, hogy az MDF kiesett a parlamentből. Hozzátette: elismeri, hogy súlyos vereséget szenvedtek. Az MDF csalódott az előzetes választási eredmények alapján - nyilatkozta Kerék-Bárczi Szabolcs, a párt szóvivője vasárnap este a párt központjában. Csalódottak vagyunk, de várjuk a teljes feldolgozottságot - mondta a politikus, hozzátéve, bíznak abban, hogy a fővárosi eredmények "feljavítják az eredményt".
Százalékos becslésre nem volt hajlandó Kerék-Bárczi Szabolcs, és úgy vélte, hogy az MDF egy ellenséges kampányban vívta meg a küzdelmeit. A párt vezetői folyamatosan értékelik a kialakult helyzetet. Hozzátette: az MDF folyamatosan kereste saját magában is a hibát. Arra a kérdésre, hogy mit fog tenni ezek után a párt vezetése, azt válaszolta: az MDF egy demokratikus párt, így a következő időszakban sem titokban fog nyilatkozni a saját helyzetéről, a saját jövőjéről. Az a program, amelyet az MDF és Bokros Lajos képviselt, az egy koherens program - mondta, hozzátéve, hogy ez a választási eredménnyel sem válik semmissé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!