ERDON Országos hírek

2010.03.01. 07:11

Mentőövet ígér a kormányfő

<p>A legjobb politika, és a kormánynak alárendelt intézmények vezetőinek a legfőbb feladata, az emberek problémáinak a megoldása — fogalmazott Emil Boc miniszterelnök tegnapi távértekezletén.</p>

Emil Bocminiszterelnök tegnapi távértekezletén részt vett több tárca minisztere is, a szatmárnémeti prefektúrán pedig jelen voltak a dekoncentrált intézmények vezetői. A kormányfő a kormányprogram azon paragrafusairól tájékoztatott, amelyek végrehajtása érdekében a közeljövőben konkrét lépések történnek. A kormány a legfőbb prioritásnak a munkahelyteremtést tekinti, hiszen ezzel erősödik a gazdaság és növekszik az életszínvonal. A Hivatalos Közlöny mai számában jelenik meg az a kormányrendelet, melynek értelmében azok a cégek, amelyek olyan személyeket alkalmaznak, akik legalább három hónapja munkanélküliek, hat hónapra mentesülnek a társadalombiztosítási hozzájárulások fizetése alól. Ugyancsak kedvezményekben részesülnek azok a cégek is, amelyek negyven év felettieket vagy munkanélkülivé vált pedagógusokat alkalmaznak. A kormány fizeti ki az önrészt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek EU–s pályázatokat nyertek, de nem tudják fedezni az önrészt. Előnyben részesülnek azok az önkormányzatok, amelyek utakra, víz– és csatornahálózatra, szemétszállításra, valamint egészségügyi és szociális létesítmények kétrehozására készítettek sikeres pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!