ERDON Országos hírek

2010.02.09. 11:38

Vakáció után érettségi

<p>Bihar megye - Alig tértek vissza a vakációról, a tizenkettedikesek már érettségizhetnek is. Ugyanis a 2009-2010-es tanévtől kezdődően több szakaszban bonyolítják le az érettségit.</p>

Első körben a szóbeli vizsgák zajlanak majd, amelyeken az érettségizők román, anyanyelvű és idegen nyelvű kommunikációs képességeit mérik fel. Ezeken a vizsgákon nem osztályzatot, hanem minősítést kapnak a diákok, és senki sem fog megbukni. Mindenki átmegy, aki megjelenik a vizsgán, és képességfelmérő igazolványt kap. Aki semmit nem tud, az kezdő minősítéssel várja majd az írásbeli vizsgákat. Ennek értelmében az érettségi átlag is csupán a három írásbeli vizsgán szerzett jegyek számtani átlagja lesz. A szóbelik február 15-én a román szóbelivel kezdődnek, majd február 17-19 között az anyanyelv szóbeli vizsgával folytatódnak. Április 19-29 között mérik fel a diákok számítógépkezelői ismereteit. Az utosló, idegen nyelv szóbeli május 31. és június 4. között zajlik majd. Az írásbeli vizsgák június 28-án kezdődnek. Dorel Luca Bihar Megyei Főtanfelügyelő felhívta a figyelmet arra, hogy azok a diákok, akik számítógépkezelési  (ECDL), vagy idegen nyelv ismeretét igazoló oklevelet szereztek, ezek elismeréséről írásos kérvényt nyújtsanak be az iskola titkárságához, mert ezesetben nem kell részt vegyenek azon a szóbelin, amelyről már képességigazoló oklevéllel rendelkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!