ERDON Országos hírek

2010.02.03. 07:24

Életminőség szempontjából sereghajtó Románia

<p>Az Eurobarométer felmérése szerint Románia az utolsó helyen szerepel a tavalyi társadalmi helyzetet szempontjából.</p>

Az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatóságának koordinálásával elkészített tanulmány az egyének helyzetét, a napi kiadásokat, a lakásvásárlási lehetőségeket, a munkaerő helyzetét, a társadalomvédelmet, az állampolgárok egészségi állapotát és a nyugdíjak szintjét vizsgálva állította fel az országok rangsorát. Az adatok szerint lényeges különbség van az uniós tagállamok között. Románia a 23. helyen szerepel, az utolsó helyeken van Litvánia, Bulgária, Magyarország és Görögország is. A ranglista élén Dánia áll.

Az életminőség, a munkahelyek és a napi kiadások szempontjából a magyar, bolgár, román és görög állampolgárok a legelégedetlenebbek. A lakásvásárlás nagy fejfájást okoz a román, a bolgár, a spanyol, a lengyel és a magyar állampolgároknak. A belga állampolgárok a legelégedettebbek az orvosi ellátással, velük szemben azonban nagy elégedetlenséget vált ki e szolgáltatás minősége Görögországban, Bulgáriában, Portugáliában, Romániában és Magyarországon. A román állampolgárok elégedetlenségüknek adtak hangot a közigazgatási szolgáltatások minőségével kapcsolatban is.

(paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!