ERDON Országos hírek

2010.02.23. 09:46

260 hektárra tehető a kátyúk összfelülete Romániában

<p>Az Országos Útügyi Vállalat felméréséből kiderül, hogy a fennhatóságuk alá tartozó 16 000 kilométer közúton jelenleg nem több és nem kevesebb mint 260 hektár kátyú található.</p>

Az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) felmérte a Romániában található teljes úthálózatot, melyből kiderül, hogy az elmúlt évhez viszonyítva idén 20 százalékkal több kátyú található a közutakon. Ha az új építésű utak tekintetében nem sokat fejlődtünk, a kátyúkat illetően igencsak szép „gyarapodást könyvelhetünk el, hiszen az elmúlt évhez viszonyítva ezek felülete 20 százalékkal gyarapodott. Ebben az évben a kátyúk összfelülete 2,6 millió négyzetméter (260 hektár), mely emelkedő tendenciát mutat a 2009-ben mért 2,2 millió négyzetméternyi kátyúfelülethez viszonyítva. Florin Dascălu, az Országos Útügyi Vállalat karbantartásért felelős igazgatója a kátyúk számának és felületének növekedését azzal magyarázta, hogy az idei tél keményebb volt mint a tavalyi, és ez jobban megviselte az utakat. Emellett azért is romlanak az utak, mert ezeket nem tartják karban folyamatosan. Az vállalat szerint a közutak teljes rendbetételéhez 31 millió euróra volna szükség. Az igazgató elmondta, hogy a CNADNR számításai szerint egy négyzetméternyi kátyú betömésére 12 euróba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!