ERDON Országos hírek

2010.01.16. 09:46

A Román Vöröskereszt is gyűjt a földrengés áldozatainak

<p>A Romániai Vöröskereszt is a Haiti földrengés túlélőinek segítségére siet. A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold eddig 500 ezer svájci franknak megfelelő összeget gyűjtött össze. Ez azonban még nem elég ahhoz, hogy a földrengés áldozatául esett 20 ezer családon segítsenek. Ehhez 10 millió svájci frankra vagyis 6,8 millió euróra van szükség.</p>

Az összegyűjtött pénzt a legszükségesebb dolgok fedezésére költik : ideiglenes szállások, a vízszolgáltatás visszaállítása és egészségügyi ellátás, valamint az érintett lakosság orvosi ellátásának és lelki támogatásának megoldása. A gyűjtéshez a Román Vöröskereszt is csatlakozik a « Segély Haitinek » kampánnyal,amely keretén belül két módon is hozzájárulhat a földrengés túlélőinek megsegítéséhez.

Az Orange Románia is csatlakozott a kampányhoz azáltal, hogy a 887-es adománygyűjtő vonalat létrehozta. Egy sms értéke 2 euró, amelyre nem számítanak fel áfát. Az adománygyűjtő vonal csak a Orange hálózaton belül használható. Ez a France Telecom Orange kampány része, amelyen keresztül több országból egyszerre folyik a gyűjtés, valamint a helyszínen biztosítják a technikai hátteret és a mentőcsapatoknak a speciliális telekommunikációs szolgáltatásokat.

Aki pénzt szeretne adományozni a Román Fejlesztési Bank (BRD) alábbi két számlaszámára utalhat:
LEJ: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Aki a Haitin élő rokonaival vagy ismerőseivel szeretné felvenni a kapcsolatot a ww.crucearosie.ro honlapon keresztül megteheti a kezdeti lépéseket, vagy online adományozást is kezdeményezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!