ERDON Országos hírek

2009.01.06. 13:02

Eckstein-Kovács Basescu tanácsadója lesz

<p>Eckstein-Kovács Péter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt Kolozs megyei szenátora elnöki tanácsadó lesz a Cotroceni-palotában. Kinevezését kedden írták alá, a jövő héttől kisebbségi ügyekben segíti Traian Basescu államfő munkáját - erősítette meg az MTI-nek a kolozsvári Szabadság című napilap értesülését a politikus.</p>

Eckstein-Kovács Péter telefonon nyilatkozva elmondta: még december közepén kérette magához az államfő, és az újonnan létrehozandó tanácsosi posztot ajánlotta fel neki. Az azóta eltelt időszakban egyeztetett az RMDSZ vezetésével, amely támogatásáról biztosította. Hozzátette: a tisztség létesítésével a párt egyik régi óhaja teljesül.

A Szabadság információi szerint miniszteri rangú funkcióról van szó, amely az államelnök mandátumának lejártáig tart. Eckstein-Kovács Péter 1990 óta van jelen a romániai politikában. 1992-ig az RMDSZ  parlamenti képviselője volt, majd önkormányzati tanácsos, 1996-tól 12 éven át pedig Kolozs megyei szenátor volt, közben 1999-2000-ben kisebbségügyi miniszterként dolgozott. A tavaly november végi romániai parlamenti választásokon nem jutott szenátori mandátumhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!