ERDON Országos hírek

2008.12.15. 13:29

Lakatos: a PSD megint győzelmet szenvedett

<p>A legújabb politikai fordulat kapcsán Lakatos Péter parlamenti képviselő illetve Szabó Ödön a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke fejtették ki véleményüket.</p>

Lakatos Péter Theodor Stolojan már megnevezett miniszterelnök visszalépése kapcsán elmondta: ”a fél parlament azt mondja erre az eseményre, hogy bunda. Négy évvel ezelőtt az emberek még elhitték azt, hogy Stolojan beteg, főleg, hogy a bejelentést tevő B[sescu meg is könnyezte azt a bejelentést. Ma már senki nem hiszi el azt, hogy ez az egész fordulat nem volt levajazva. B[sescu ezzel a húzással akarja Emil Bocot a hátsó ajtón a miniszterelnöki székbe csempészni. Ez az ügy B[sescura és a PD-L-re is mindenféleképen rossz fényt vet. Egyrészt gazdasági krízis közeledtével erős gazdasági szakemberre van szükség a kormány élén, erre Stolojan bedobta a törölközőt. Másrészt ha valaki miniszterelnök akar lenni, nem báb, akkor véleményt kell mondjon a kabinet összetételére vonatkozólag, de ez nem történt meg. A kérdés az, hogy el tudja-e fogadtatni B[sescu Mircea Geoanával az új helyzetet. Úgy tűnik, hogy a két párton belül a nehéz fiúk nem kapnak pozíciót.  A PSD-n belül annak tudatában bólintottak rá erre a koalícióra, hogy Stolojan lesz a miniszterelnök, és vasárnap a  PSD annyira elkötelezte magát a koalíció mellett, hogy mostmár nem fog visszakozni. A PSD annyit tehet, hogy megszerezze a képviselőház elnöki tisztségét. Nagyon úgy néz ki, hogy a PSD megint győzelmet szenvedett.”

Másik vélemény

Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke ugyanezzel a kérdéssel kapcsolatban elmondta: baljós jel, hogy a a két párt között kötött megegyezést nem tudja felvállalni a kinevezett miniszterelnök, mert ezt a programot nem vállalhatja fel egy szakember által, hiszen a PSD nem teljesíthető gazdasági követelésekkel állt elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!