ERDON Országos hírek

2008.11.18. 14:07

Drogozott a belügyminiszter?

<p>Elismerte Cristian David belügyminiszter, hogy megfordult drogos környezetben. Abraham vádjai azonban a miniszter szerint túlzóak.</p>

Azzal vádolja a jelenlegi belügyminisztert Pavel Abraham, az előző rezsim által támogatott egyik rendőri vezető, az Országos Drogellenes Ügynökség volt első embere, hogy a tárcavezető lakásában a ’90-es években drogokat találtak, s szerinte a politikus fogyasztott is ilyet. Abraham állítása szerint Cristian David jelenlegi miniszter egyik ingatlanában 1995-ben tudatmódosító szereket találtak.

Reakció

A kedden megfogalmazott vádakra néhány órán belül reagált is maga David, nem tagadva egyes aspektusokat, de óriási túlzásnak minősítve azt, hogy ő maga drogozott volna. A tárcavezető közölte: a ’90-es években valóban megfordult olyan emberek környezetében is, akik tudatmódosító szereket is fogyasztottak, de ő nem tett így. „Igen, persze, én is voltam olyan közegben, ahol drogosok is jelen voltak, sok helyzetben nyilvános helyeken vagy éppen klubokban volt ilyesmi, azokban az években Romániában és Hollandiában is voltam ilyen miliőben” – mondta a politikus. Hozzátette: ő nem felelős mások életmódjáért, bármilyen vizsgálat elébe állna, mivel teljesen tiszta és az volt mindig is. Ugyanakkor úgy véli, Pavel Abraham a tények összemosása révén azért indított bosszúhadjáratot ellene, mert ő mentette fel belügyminiszterként Abrahamot a tisztségéből. David véleménye szerint nem csak egyszerű lejárató nyilatkozat célpontja, hanem „ez a támadó rendesen meg is szervezte akcióját”.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!