ERDON Országos hírek

2008.10.01. 09:54

Támogatás társaságoknak és alapítványoknak

<p>A Bihar Megyei Munkaügyi és Szociális igazgatóság bejelentett, hogy azok a jogi személyiséggel rendlekző társaságok és alapítványok, melyek szociális gondozással foglalkoznak, támogatást kérhetne az állami költségvetésből a Munkaügyi Minisztériumon keresztül az 1998/34-es törvény és 2001/1.153-as kormányhatározatnak megfelelően.</p>

Azok a társaságok és alapítványok reménykedhetenek leginkább támogatásban, melyek az utóbbi 12 hónapban több megyében végeztek szociális szolgáltatást és akkreditációval rendelkeznek. A 2009-es évi szubvencióhoz szükséges dokumentációt a Munkaügyi, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium iktatójánál kell leadni lezárt csomagban e hónap folyamán. A szubvencióigénylés és a dokumentumok leadásának végső határideje 2008. október 31, 16.30 óra.

Jövőre elsősorban azokat a szociális szolgáltatókat támogatják melyek idős emberekkel, állami gondozásból kikerült fiatalokkal, családi erőszak áldozataival, drogfüggőkkel, kisjövedelmű családokkal, menekültekkel, hajléktalanokkal, fogyatékosokkal, szülőktől elválaztott gerekekkel foglalkoznak. Ez évben 7 társulás és alapítvány élvez állami szubvenciót Bihar megyében: a Félix Akció Társaság, a Filadelfia Noom Alalpítvány, a szalárdi Agape Alapítvány, a Ruhama Alapítvány, a Caritas Catolica Társaság, a Salem Humanitárius Alapítvány és a Ramiluck Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!