ERDON Országos hírek

2008.10.31. 11:31

Sok aláírás gyűlt össze a Hír TV–ért

<p>Kis híján kétezer aláírás gyűlt össze a Hír TV visszavételéért, illetve az Echo TV bevezetéséért az RDS szolgáltató adói közé, tájékoztattak az MPP képivselői, a tegnapi sajtótájékozatón.</p>

Tíz nap alatt 1019 aláírás gyűlt a Hír TV visszavételéért, s 883-an vállalták nevükkel azt, hogy szeretnék fogni az Echo TV-t, tudatta Orbán Mihály, a Magyar Polgári Párt országos alelnöke a tegnapi tájékoztatón. Ezek az eredmények bíztatóak, a kapcsolatfelvételi kísérletek az RDS vezetőivel viszont nem voltak sikeresek. Audiencia nincs, és akiket megkerestek telefonon, elzárkóztak a kommunikációtól. „Az utolsó pillanatban” jutottak el a cég Baross utcai (Centrul Civic) panaszirodájába, ahol megkapták a szükséges formanyomtatványt. Az aláírások másolatát, valamint a panaszt tartalmazó dossziét tegnap akarták benyújtani, ám az irodát elárasztották, ezért az ideiglenesen leállította működését.

Bizonytalanság

Csomortányi István váradi MPP-alelnök és Orbán Mihály elmondta,  bizonytalan, hogy mikorra kapnak választ, s csak reménykedni tudnak abban, hogy az aláírásgyűjtést nem úgy fogják kezelni, mintha egyetlen ember panasza lenne. A nyilvános panaszvonalt hívva azt tudatták velük: közvéleménykutatás nyomán dőlt el, melyik adót veszik le programjukról, viszont nem hivatalosan olyan információ is a birtokukba jutott, miszerint erről a fővárosban született döntés, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna. Felvették a kapcsolatot a Hír TV-vel is, s mint kiderült, 2010-ig van szerződésük az RDS-sel.

Türelmet kérnek

Az MPP képviselői szerint a Hír TV nagyon népszerű, sokan főként emiatt választották az Extra csomagot. Elmondták: köszönik mindenkinek, aki aláírásával támogatta ezt az ügyet, kellemes meglepetés volt, hogy „mégiscsak van civil kiállás”. Arra kérik őket, legyenek türelemmel, míg megjön a válasz a beadványukra (ez legfeljebb 30 nap lehet a beiktatástól számítva), ettől függően döntik majd el, mi tegyenek az elkövetkezendőkben.

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!