ERDON Országos hírek

2008.10.22. 15:45

Sólyom-Basescu találkozó a csíkszeredai 56-os megemlékezéseken

<p>A román államelnökkel is találkozik Sólyom László a csütörtöki erdélyi látogatásán. A köztársasági elnök az 1956-os forradalom évfordulóján szervezett csíkszeredai megemlékezéseken vesz részt, majd több napos magánlátogatást tesz Hargita, Kovászna és Maros megyékben.</p>

A csütörtöki csíkszeredai rendezvényeken Traian Basescu is jelen lesz, a két államfő beszédét magyar illetve román nyelvre fordítják majd a rendezvény résztvevőinek. Ezt egy magánbeszélgetés követi Basescu és Sólyom között. A köztársasági elnök csütörtökön érkezik Marosvásárhelyre, ahol megbeszélést folytat Markó Béla RMDSZ elnökkel. Innen Csíkszeredába utazik, ahol este kezdődnek az október 23-i ünnepi rendezvények. Sólyom László pénteken a két székely megye RMDSZ-es tanácselnökeivel valamint helyi elöljárókkal ebédel, majd a Tőkés László Európa parlamenti képviselővel is találkozik. Az elnök Gyergyószetmiklóson tölti a vasárnapot, és csak hétfőn tér vissza Budapestre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!