ERDON Országos hírek

2008.10.25. 09:16

Csökkenteni kellene a tananyagot

<p>Anton Anton tanügyminiszter a pénteki kolozsvári sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy továbbra is azon a véleményen van, hogy folytatni kell az általános és középiskolások számára írt tankönyvekben az ismeretek mennyiségének csökkentését.</p>

Erre a lépésre azért van szükség, hog a mennyiségi oktatásról egy minőségibb, teljesítményorientáltabb oktatásra térhessenek át. Eddig az V–VIII. osztályosok tankönyveinek tartalmát csökkentették a kétharmadára — a szaktárca vezetője ezt az irányt tartja követendőnek. A miniszter szerint a mai oktatás semmit sem ad az iskolásoknak, csak megtanultatja velük az elméleti ismereteket, de nem tanítja meg őket gondolkodni, nem ad nekik teret saját kezdeményezésekhez. Anton Anton szerint a tanügyi rendszer fő irányvonalát az elsajátítandó ismeretek kisebb mennyisége és az iskolások kezdeményezőkészségének növelése kellene hogy jelentse.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!