ERDON Országos hírek

2008.09.26. 07:31

Mariana Câmpeanu az új munkaügyi miniszter

<p><P><B>Traian Băsescu</B> államfő csütörtökön írta alá <B>Mariana Câmpeanu </B><I>miniszter</I>ré való kinevezésével kapcsolatos rendeletet. A miniszteri szék azután maradt üresen, hogy&#160; <B>Paul Păcuraru</B>t felfüggesztették állásából. </P></p>

Mariana CâmpeanuCălin Popescu Tăriceanu javasolta a miniszteri tisztségre. Traian Băsescu a Román Rádiónak tett nyilatkozatában mondta el, hogy elfogadta a miniszterelnök javaslatát. „Azt hiszem, hogy semmi sem indokolja, hogy ne nevezzük ki a hölgyet. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Pénztár vezetője, tehát a rendszerben dolgozik. Nagy tapasztalattal rendelkező hölgyről van szó, akinek szakmai tudása vitathatatlan, tehát a hölgy miniszter lesz.” – nyilatkozta az államfő.

"Ha a miniszterelnök úgy tartja, hogy képes leszek megbirkózni a rám váró feladatokkal, akkor meghajlok a döntése előtt.” – nyilatkozta a Realitatea TV-nek Mariana Câmpeanu.

Az újdonsült miniszter a vagyonbevallása szerint két fővárosi lakása, egy nyaralója és néhány millió euró készpénze van a bankban. Câmpeanu a PNL színeiben indul képviselőként a novemberi parlamenti választásokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!