ERDON Országos hírek

2008.09.30. 16:33

Két éve hunyt el Sütő András

<p>Két éve hunyt el Sütő András Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alapító tagja. Az évforduló alkalmából, az RMDSZ Szövetségi Elnöki Hivatalának képviselői kedden koszorút helyeztek el az író sírjánál, a marosvásárhelyi református temetőben.</p>

Sütő András halálával a magyar irodalom kiemelkedő alkotóját, ugyanakkor erdélyi magyar közösség egyik jelenkori szellemi vezetőjét veszítettük el – fogalmazott Markó Béla szövetségi elnök két évvel ezelőtti részvétnyilvánításában. - Sütő András számunkra mindig is több volt egy nagy tehetségű írónál: egész életét meghatározta a nemzetéért, kisebbségbe szakadt közösségéért érzett felelősség. Munkáiban a nemzeti méltóság, a nemzeti önazonosság megőrzése melletti kiállás, a zsarnokság elleni lázadás üzenetét fogalmazta meg a legsötétebb időkben is. 1990-ben, az erőszakkal szembefordulva, személyes áldozatot is hozott az erdélyi magyarság érdekében. Nemzete iránti elkötelezettsége, hűsége, felelősségérzete élő példa marad mindannyiunk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!