ERDON Országos hírek

2008.04.04. 15:44

Lokodi Edit Emőkét jelöli az RMDSZ a Maros megyei Tanács elnöki tisztségére

<p>A Maros megyei közgyűlés jelenlegi elnökét jelölte újabb mandátumra az RMDSZ Területi Képviselők Tanácsa (TKT) csütörtöki marosvásárhelyi ülésén. A gyűlésen a tanácsosjelöltek végleges sorrendje is kialakult.</p>

Ennek megfelelően Lokodi Edit Emőke (Marosvásárhely) lett a listavezető, őt követik Benedek Imre (Marosvásárhely), Pokorny László (Marosvásárhely), Balogh József (Felső Maros-mente), Bán Mózes (Felső Küküllő-mente), Szabó Árpád (Nyárád-mente), Kakassy Sándor (Alsó Küküllő-mente), Ilyés Tóth Sándor (mezőség), Erős Csaba (Szászrégen), Csép Éva Andrea (Marosvásárhely), Orbán Levente (Alsó Maros-mente), Magyarosi Erzsébet (Felső Küküllő-mente), Náznán Jenő (Nyárád-mente), Gombos Géza Csaba (Marosvásárhely) és Szalkay József (Marosvásárhely).
- Erdély-szerte mindenütt nagy verseny volt az RMDSZ előválasztásain, ami azt mutatja, hogy a közösség fontosnak tartja az önkormányzatokat. Valójában a választás szabadsága nem pártok közötti versenyt jelenti, hanem azt, ahogyan az RMDSZ előválasztásokkal, a lakosság közvetlen megkérdezésével kiválasztotta önkormányzati jelöltjeit – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök az ülésen. Úgy értékelte, az RMDSZ ma jobb erőben van, mint a 2007-es európai parlamenti választások előtt, ezt az erőt kell továbbadni a kampány során. 
Jelenleg 15 megyei tanácsosi mandátummal rendelkezik az RMDSZ, a szervezet célkitűzése, hogy az idei önkormányzati választásokon legalább ugyanennyit megszerezzen. A teljes választási listára összesen 45 személy neve kerül fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!