ERDON Országos hírek

2008.03.28. 08:39

Van pénz a nyugdíjak kifizetésére

<p>Marosvásárhely - Az állami juttatások, és az erre jogosultak számának növekedését mutatta be a marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Paul Pacuraru munkaügyi miniszter.</p>

Csupa jó dolgokat tudhatunk meg a minisztertől, mint például azt, hogy az emelések és szóbeszédek ellenére, 2008-ban a minisztérium biztosítani tudja a nyugdíjak kifizetésre szükséges összeget. Nem így állnak a dolgok 2009-be amikor az újabb nyugdíj emelés miatt a költségvetésből kell majd két milliárd eurót átutalni a nyugdíjak kifizetésére.
Megtudhattuk még, hogy növekedett az állami juttatásban részesülő személyek száma és pedig a 2004-ben jegyzett 3617000 személyről, 11135000 személyre 2008-ban. Elmondta, hogy a nyugdíjak emelése következtében 70%-al nőt a vásárló erő a nyugdíjasok körében és 90,48%-al nőt a gyerekpénz és mindez az utóbbi négy évben.

A romániai árakra vonatkozó kérdésre válaszolva Paul Pacurar kijelentette, hogy az Európai Unió többi országaihoz viszonyítva, „Romániában azért magasabbak a termékek árai mert nincs konkurencia”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!