ERDON Országos hírek

2008.03.07. 16:13

Pro Jimbolia díjat vett át Markó Béla

<p>-Zsombolyának valóban van gazdája, Temes megye pedig az együttélés példáját jelenti számunkra: az itt élő nemzetiségek megtanulták megbecsülni egymást, és egymás értékeit - ezekkel a szavakkal vette át Markó Béla szövetségi elnök pénteken, március 7-én, a Temes megyei településen a Pro Jimbolia díjat.</p>

Kaba Gábor polgármester a díj átadásakor méltatta a Szövetség hozzájárulását Zsombolya fejlődéséhez:“az RMDSZ-esek mindig többen voltak a támogatók között.”
A szövetségi elnök kifejtette, “Zsombolya példáján keresztül lassan megtanultuk a nyugati szemléletet: akkor segítenek rajtad, ha te is segítesz magadon. Ebben a folyamatban versenyképesnek kell lenni, és ez a város bebizonyította, hogy képes a forrásfelhasználásra, és életképes stratégiát és fejlesztési projekteket mutatott fel.”-mutatott rá.
A Pro Jimbolia díjat, egy 2007-es tanácsi határozat alapján azoknak adományozzák, akik a hozzájárultak a település modernizációjához és fejlődéséhez. A Temes megyei településnek 8 éve polgármestere Kaba Gábor, a 17 tanácsosból 9 ugyancsak RMDSZ-es, miközben a magyarság részaránya nem éri el a 15%-ot.
A 7-én és 8-án zajló regionális önkormányzati konferencia keretében Markó Béla meglátogatta a zsombolyai sajtómúzeumot, illetve az új iskolai kollégiumot. A konferencia további eseményeiről, illetve Markó Béla szövetségi elnök 16 órakor kezdődő sajtóértekezletéről a tájékoztató második kiadásában számolunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!