ERDON Országos hírek

2008.03.03. 08:44

Megmenekült a haláltól Munaf

<p>Érvénytelenítette az iraki törvényszék a 2006-ban hozott határozatot, miszerint halálra ítélték <B>Mohammad Munaf</B>-ot. Munaf amerikai ügyvédje szerint a törvényszék azzal indokolta döntését, hogy a birtokukban lévő dokumentumokból nem derül ki, milyen szerepet játszott Munaf a három romániai újságíró túszul ejtésében.</p>

Az amerikai állampolgársággal rendelkező Munaf 2005 májusától az Egyesült Államok hatóságainak felügyelete alatt áll. 2006-ban egy iraki törvényszék halálra ítélte egy vitatott eljárás nyomán, amiatt, hogy 2005-ben részt vett három román újságíró elrablásában, Bagdadban.

Munaf ügyét az AEÁ legfelsőbb bírósága is kivizsgálja a közeljövőben, egy másik amerikai felügyelet alatt álló iraki állampolgár, Shwaqi Omar ügyével együtt. Mindkettőjük ügyvédje megpróbálja megakadályozni, hogy védenceik az iraki hatóságok felügyelete alá kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!