Erdon - Nemzetkozi

2018.08.16. 09:49

Életben van az olasz hatóságok által halottnak nyilvánított egyik román állampolgár

Életben van az olasz hatóságok által a genovai hídomlás halálos áldozatai között számon tartott egyik román állampolgár - tájékoztatott szerda este a külügyminisztérium.

Életben van az olasz hatóságok által a genovai hídomlás halálos áldozatai között számon tartott egyik román állampolgár - tájékoztatott szerda este a külügyminisztérium.

A tárca közleménye értelmében az olasz hatóságok által kedden halottnak nyilvánított román állampolgár nem halt meg a szerencsétlenségben, hanem a sebesültek között van, mély kómában fekszik egy genovai kórházban. A hatóságok tévedésére szerdán derült fény, amikor az időközben Genovába érkezett családtagok megállapították, hogy az a halott, akit az egyik román áldozatnak véltek, nem az ő hozzátartozójuk.

"Az olasz hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket a hiba és azon döntés kijavítása érdekében, amellyel halottnak nyilvánították a román állampolgárt" - áll még a közleményben. Ebben hozzáteszik, Románia torinói konzulátusának mobil egysége továbbra is a helyszínen tartózkodik, és állandó kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, illetve azokkal a kórházakkal, amelyekbe az áldozatokat szállították. A külügyi tárca korábban a nap folyamán azt közölte, hogy két román áldozata van a genovai hídomlásnak.

A minisztérium emlékezteti az érintett román állampolgárokat, hogy a következő telefonszámokon fordulhatnak segítségért a torinói konzulátushoz: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53; +39 338 756 8134.

Az olaszországi A10-es autópálya Genovánál levő hídja kedd délben omlott össze. A szerencsétlenségben legalább 39-en életüket vesztették, többen megsebesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!