Erdon - Nemzetkozi

2018.03.24. 11:02

Terrorizmus - Szakértő: nem előzhetők meg a franciaországihoz hasonló merényletek

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint nem előzhetők meg a pénteki dél-franciaországihoz hasonló, magányosan elkövetett terrortámadások, mert túl nagy az ország, túl sok a szélsőséges és túl sok embert kellene megfigyelni.

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint nem előzhetők meg a pénteki dél-franciaországihoz hasonló, magányosan elkövetett terrortámadások, mert túl nagy az ország, túl sok a szélsőséges és túl sok embert kellene megfigyelni.Kis-Benedek Józsefet arról kérdezték az M1 aktuális csatornán pénteken, hogy három embert ölt meg és tizenhatot sebesített meg három támadásban egy túszejtő a dél-franciaországi Carcassonne közelében fekvő Trebes szupermarketjében pénteken, legalább két sebesült állapota súlyos.

A rendőrök néhány órával később megölték a támadót, egy 26 éves marokkói származású, carcassonne-i férfit.

Kis-Benedek József közölte: azért nem lett volna sok esély elfogni a túszejtőt, mert magányosan követte el a tettét. Ugyanakkor - jelezte - még tart a nyomozás, kiderülhet, hogy kapcsolatban állt valakikkel. Megjegyezte: tény, hogy kisebb bűncselekmények miatt ismerte a rendőrség az elkövetőt, de nem állt szoros ellenőrzés alatt.

Ezeket az embereket meg kellene figyelni, de mindenkit nem lehet, és nincs nulla kockázat egyetlen titkosszolgálat vagy rendőri szerv munkájában sem - tette hozzá a szakértő.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!