Erdon - Nemzetkozi

2017.10.07. 10:01

Klasszikusokkal és magyar rajzfilmújdonsággal készül a közmédia ezen a hétvégén

A magyar filmtörténet egy viszontagságos pillanatából kínál délutáni időtöltést a Duna csatorna szombat délután. A Szerelmi láz című magyar film a II. világháború alatt leforgatott és bemutatott magyar alkotás, Dajka Margit és Tímár József főszereplésével. Ifjabb Lázár János rendezését 15.40-től láthatják nézőink a Duna csatornán.

A magyar filmtörténet egy viszontagságos pillanatából kínál délutáni időtöltést a Duna csatorna szombat délután. A Szerelmi láz című magyar film a II. világháború alatt leforgatott és bemutatott magyar alkotás, Dajka Margit és Tímár József főszereplésével. Ifjabb Lázár János rendezését 15.40-től láthatják nézőink a Duna csatornán.Délután öttől a Gasztroangyal Kakucs községbe látogat, hogy az egész ország megismerhesse a helyi specialitásokat.

A Duna World délutáni kínálatában megtalálhatjuk 14.50-től A hősies tenor – Pataky Kálmán című alkotást, 15.30-tól pedig A nagyharsányi református templom című dokumentumfilmet láthatjuk. 19.25-től az Ízőrzők Liptódról jelentkeznek. A közmédia nézői megismerhetik Liptód jellegzetes disznótoros ételeit: a saurest, a káposztás gőzgombócot, a krumplis kolbászt és a hántolt árpával készülő véres hurkát, tészták közül pedig a tejfeles kelt rétest, a hólabdát és a füles fánkot.

Az M2 Gyerekcsatorna reggel hat órától,a Töf-töf elefánt magyar rajzfilmsorozat A puffogó vipera című részével várja nézőit. Rögtön utána, reklámoktól mentesen érkezik a Dörmögőék legújabb kalandjai. A régi klasszikus meséken túl a gyerekek találkozhatnak a legfrissebb alkotásokkal is: 14.50-től a Hoppi mesék című magyar animációs filmet láthatják nézőink.

Az M5 csatorna egész hétvégén várja a kultúrát kedvelő nézőinket. Reggel kilenctől a fiatalabb korosztályhoz szól az Ismerd meg játékos vetélkedő, majd utána tíz órától érkezik a Hétvégi belépő című kulturális magazinműsor.

Az M2 Gyerekcsatorna vasárnapra is tartogat meglepetéseket, 15.40-től a Grimm meséiből: Lumpenstikli című német filmet, 18.15-től a Tüskevár magyar klasszikust láthatják nézőink. Az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubja ezúttal vígjátékkal készül: este kilenctől a Street Dance - All Stars c. angolt filmet láthatják nézőink. 23.20-tól magyar kisjátékfilm érkezik az M2 Petőfi TV képernyőjére az Egyjátékos mód címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!