Erdon - Nemzetkozi

2017.10.21. 18:50

Hatvan személyt mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója

Hatvan személyt - köztük 14 nőt és 19 gyermeket - mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója, amely az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex megbízásából teljesít küldetést Görögországban. 

Hatvan személyt - köztük 14 nőt és 19 gyermeket - mentett ki az Égei-tengerből a román parti őrség járőrhajója, amely az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex megbízásából teljesít küldetést Görögországban. A MAI 1104 jelzésű járőrhajó legénysége a görög felségvizek felé tartó gumicsónakot észlelt pénteken este az Égei-tengeren. Mivel a túlzsúfoltság miatt fennállt a veszélye annak, hogy a csónak elsüllyed, az abban utazó 27 férfit, 14 nőt és 19 gyermeket felvették a fedélzetükre, élelmet és vizet adtak nekik, majd elszállították őket Híosz szigetére, ahol a görög hatóságok elvégzik az ilyenkor szokásos ellenőrzéseket - tájékoztat közleményében a határrendészet.

A román határrendészek év eleje óta teljesítenek szolgálatot az Égei-tengeren, az Európai Unió tengeri határait ellenőrző, Poseidon 2017 elnevezésű misszió keretében. Azóta - önálló vagy a görög és a Frontex-egységekkel közös akciók során - összesen több mint 1.300 személyt mentettek ki a görög fennhatóság alá tartozó vizekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!