Erdon - Nemzetkozi

2017.09.04. 08:34

Késéssel érkezett a londoni járat

Beindult a londoni repülőjárat is a váradi reptérről. Ám egyből gondokkal, és sok várakozással. Az ír Ryanair üzemelteti a menetrend szerinti járatot.

Beindult a londoni repülőjárat is a váradi reptérről. Ám egyből gondokkal, és sok várakozással. Az ír Ryanair üzemelteti a menetrend szerinti járatot.

Hatalmas késéssel, több, mint négy órás csúszással, de megérkezett pénteken Nagyváradra az első olyan repülőjárat, amely London-Stansted viszonylatban biztosít menetrendszerű összeköttetést. Sőt, az újságírókat először 12:45-re hívták a váradi repteret kezelő Megyei Tanács illetékesei, hogy legyen még idő sajtótájékoztatóra is – aztán újabb és újabb késést voltak kénytelenek bejelenteni. A csúszás azonban nem rajtuk múlt: a hivatalos magyarázat szerint a Ryanair gépével Londonban voltak műszaki gondok, ezért szállt fel onnan jelentős késéssel.

 Tele volt

Minden esetre az ünnepélyeskedésnél jobban mutatta a járat keresettségét az, hogy a kezdetben meghirdetett váradi indulás előtt rengeteg utas is megérkezett a reptérre. A 737-es Boeing végül 17.45-kor ért földet Váradon, és már jövetben minden hely foglalt volt rajta, azaz 189 utassal jött meg. Az első ilyen járatrot többek között a reptér parancsnoka, Gheorghe Paşc is a kifutópályán várta, a beguruló gép fölött két tűzoltóautó két vítsugarat lövellt át, így a repülő vízből lévő boltív alatt haladt át, ünnepélyesen, majd a kiszállók apró ajándékokat kaptak. Ezúttal azonban már nem voltak ott a fogadáson a Megyei Tanács vezetői, akik az előző járatok indulásakor fontosnak tartották jelen lenni, a sajtó figyelme előtt, és a Ryanair képviselői sem. Érdekesség, hogy az első géppel érkező utasoknak "I love Oradea", valamint "I love London” feliratú kis süteményeket is készíttettek a váradi felelősök – ám mivel a repülő egészen szokatlanul sokat késett, a sütiket végül ne maz érkezőknek adták át, hanem azoknak az utasoknak, akik egyre feszültebben várták a gépet Váradon, hogy elutazzanak vele. Az érkező utasok is eléggé dühösek voltak a késés miatt, ám akik válaszoltak a sajtósok kérdéseire, végül azt mondták, a 75 fontos menettérti jegyár még így is megérte nekik, és remélik, nem lesz rendszeres a csúszás. A gép ugyanacsak tele volt, amikor visszaindult innen. A váradi reptéren kedden avatják a következő járatot, amely a németországi Memmingennel teremt összeköttetést, október 30-án pedig a düsseldorfit. Az összes menetrendről írtunk lapunkban, már akkori, amikor megszülettek a szerződések az adott járatok üzemeltetésére.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!