Erdon - Nemzetkozi

2017.08.15. 10:20

Őrízetbe vették, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték Puiu Popoviciu üzletembert

Őrizetbe vette hétfőn a londoni rendőrség Puiu Popoviciu üzletembert, akit jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Băneasa-ügyben.

Őrizetbe vette hétfőn a londoni rendőrség Puiu Popoviciu üzletembert, akit jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Băneasa-ügyben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye értelmében értesítették Popoviciu őrizetbe vételéről a fővárosi ítélőtáblát és az igazságügyi minisztériumot, amelyek hatáskörébe tartozik az elítélt üzletember kiadatásának kérvényezése.  Puiu Popoviciu júniusban hagyta el az országot, így nem tudták börtönbe zárni, miután kimondták ügyében a hét év szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet. Ezért a bukaresti ítélőtábla nemzetközi körözést adott ki ellene.  Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn úgy nyilatkozott, amint minden szükséges irat a tárca rendelkezésére fog állni, kérvényezik Popoviciu kiadatását.

Óvadék kifizetése ellenében szabadlábra helyezték a hétfőn Londonban őrizetbe vett Puiu Popoviciu üzletembert - nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek hivatalos források. Ezek szerint 200.000 font óvadékot fizetett ki Popoviciu, akinek a vonatkozó nagy-britanniai törvények értelmében hetente három alkalommal jelentkeznie kell a londoni rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!