Erdon - Nemzetkozi

2016.11.09. 17:39

„Nem tapadt a képernyőre” Putyin

Táviratban gratulált az amerikai elnökválasztáson elért győzelméhez Donald Trumpnak szerdán Vlagyimir Putyin.

Táviratban gratulált az amerikai elnökválasztáson elért győzelméhez Donald Trumpnak szerdán Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy a megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel együtt tud majd működni abban, hogy kivezessék az orosz–amerikai kapcsolatokat a válság állapotából, megoldják a nemzetközi politika aktuális kérdéseit, és hatékony válaszokat találjanak a globális biztonság elleni kihívásokra. Közölte: biztos benne, hogy „a Moszkva és Washington közötti, az egyenlőségre, a kölcsönös tiszteletre és egymás álláspontjának reális figyelembevételére épülő pozitív párbeszéd kiépítése megfelel országaink népei és az egész nemzetközi közösség érdekeinek”.

Az orosz elnök a nap folyamán, egy nagyköveti megbízólevél-átadási szertartáson kijelentette: Oroszország meghallotta Trump kijelentéseit arról, hogy kész a kapcsolatok helyreállítására, bár tudatában van a nehézségének. Hangsúlyozta, hogy a kétoldalú viszony lefokozódása nem Moszkva hibájából következett be. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő elmondta, hogy Putyin „nem tapadt a képernyőre” a választások éjszakáján, és hogy azok eredményéről jelentésben számoltak be neki. Emlékeztetett, hogy az új elnök eskütételéig az orosz vezető hivatali partnere továbbra is Barack Obama, ezért Moszkva addig Trumppal az üdvözlő táviraton kívül semmilyen kapcsolatfelvételt nem tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!