Erdon - Nemzetkozi

2016.09.20. 12:04

Ökrös Tóni energiái: Nyárutói bohóságok az Alpok-Duna-Adria műsorán

Szeptember 22-én ismét jelentkezik Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

Szeptember 22-én ismét jelentkezik Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

Színes összeállítással jelentkezik szeptember 22-én, az Alpok-Duna-Adria magazin. A 34. évében járó, televíziós együttműködésben készített műsor ez alkalommal igazi színes kavalkádot mutat be.

München idén is, mint minden évben, több helyszínen páratlan mulatozásnak ad otthont. Az  Oktoberfestre az egész világból tódulnak a vendégek, hogy kipróbálják a legmodernebb szórakoztató eszközöket, végigkóstolják a müncheni söröket, vagy megismerkedjenek a bajor szokásokkal. A rendezvény elején az ünnepi sátrak gazdái vonulnak fel, akik feldíszített kocsikkal hajtanak végig München belvárosán az ámuldozó turisták és helybeliek örömére. Minden kocsit lovak húznak, kivéve egyet: „Ökrös Tóni” fogatát.

Emellett a nézők megismerkedhetnek egy korszakalkotó magyar találmánnyal. Három magyar fejlesztő megalkotott egy olyan energiatermelő térburkoló elemet, amely a sétálók mozgását hasznosítja.

A kultúra sem maradhat ki az összeállításból. Az orgona, „a hangszerek királya" a legnagyobb méretű, hangerejű, hangterjedelmű és a legváltozatosabb hangszínekkel rendelkező hangszer. De ugyan ki tanul manapság orgonálni? A dél-tiroli kollégák két olyan muzsikusra bukkantak, akikben feléledt a szenvedély a hangszer iránt. Egyikük fiatal, szállodaipari szakiskolába jár, és zongoráról váltott orgonára. A másik zenész   eredeti szakmája szarvasmarha-tenyésztési tanácsadó, ő csak 32 évesen kezdett el ismerkedni a hangszerrel.

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Adás: szeptember 22., csütörtök  (Duna – magyar idő szerint 8.00)

Ismétlés: aznap (Duna World magyar idő szerint 15.50)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!