Erdon - Nemzetkozi

2015.11.20. 12:31

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Bamakóban, túszokat ejtettek

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban pénteken, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek.

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban pénteken, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek.

A Bamako központjában lévő Radisson luxusszállodát lerohanták a fegyveresek, a 190 szobás hotel környékét a rendőrség lezárta. Az AFP francia hírügynökség egy biztonsági forrása szerint a támadók dzsihadisták. A folyosókon jelenleg lövöldözés zajlik, a fegyverropogás az utcáról is hallható.

Szemtanúk és a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó magas rangú biztonsági illetékesek szerint a támadók túszokat ejtettek.

*

A bamakói terrortámadásnak lehet köze a párizsi merényletekhez, egyelőre azonban nincs erre bizonyíték, meg kell várni, hogy kiderüljön, pontosan kik álltak az afrikai túszejtés mögött - jelentette ki Magyarország tiszteletbeli mali konzulja az M1 aktuális csatornán péntek délután.

Mamadou Sidibé elmondta, hogy mivel a terroristák afrikai akcentussal beszélték az angol nyelvet, feltételezések szerint nigériaiak lehettek, akik a Boko Haram szervezet tagjai.

A tiszteletbeli konzul úgy tudja, Maliban jelenleg nyolc magyar tartózkodik, közülük hatan katonák. Magyar turisták ritkán fordulnak meg az országban - tette hozzá.

Mamadou Sidibé kiemelte, hogy a terrortámadás helyszínéül szolgáló szálloda Bamako legnagyobbja. Egy ötcsillagos hotel, amely az üzleti központban helyezkedik el.

A tiszteletbeli konzul hangsúlyozta, hogy nemrég járt Bamakóban, és a várost biztonságosnak találta. A településen külföldiek szórakoztak, a terrortámadásnak nem volt előjele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!