Erdon - Nemzetkozi

2012.05.21. 11:07

Vár a huszadik Sziget

A magyar dal ünnepével indul az ünnepi Sziget. A Fesztivál mínusz 2. napján, azaz augusztus 5-én egy egész napos zenei fieszta zengi be a Hajógyári-szigetet.

A magyar dal ünnepével indul az ünnepi Sziget. A Fesztivál mínusz 2. napján, azaz augusztus 5-én egy egész napos zenei fieszta zengi be a Hajógyári-szigetet.

 

A kezdeményezés Presser Gábor fejéből pattant ki, s 2008-ban a Szigeten debütált a magyar dalünnep. Azóta minden év szeptemberében Magyarország számos városában tartanak ilyen ünnepet.

Megoldódott

„Az elmúlt években sokan kérdezték, mikor lesz újra Magyar Dal Napja a Szigeten, eddig rutinból mindig azt válaszoltam, hogy az már egy önálló rendezvény, aminek büszke vagyok rá, hogy az elindításánál mi is ott bábáskodtunk, de a gyerek mára felnőtt, és önállóan is megáll a lábán. Aztán az idei Magyar Dal rendezvény a támogatások csökkenése miatt veszélybe került, mi pedig éppen azon törtük a fejünket, hogy mivel ünnepelhetnénk meg méltón a jubileumunkat. Ekkor szerencsére összefutottunk Pici bácsival, akivel tisztáztuk, hogy mindkettőnk problémáira gyógyír lehet a jubileumi Sziget, ahol, ha meg lehetne ismételni a nagy sikerű Magyar Dal Napja koncertsorozatot, vagyis annak egy továbbfejlesztett, még grandiózusabb változatát, az egyben méltó ünnep lehetne a mi számunkra is, és a bevételekből jelentős részben finanszírozni lehet a Magyar Dal Napja rendezvénysorozat idei megrendezését is szeptemberben” – mondta Gerendai Péter Sziget-főszervező.

A Szigettel kapcsolatos további érdekesség, akció itt: www.mesenincs.blog.hu. A monstre koncert már délben elkezdődik, és 11 órán keresztül zajlik majd, több mint 70 előadót felsorakoztatva, így a szervezők úgy döntöttek, hogy rendhagyó módon augusztus 5-ét, azaz a fesztivált megelőző vasárnapot is programnappá avatják a Szigeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!