ERDON Helyi hírek

2019.11.15. 10:47

Idén talán nem lesz meglepetés az első hó: felkészült a télre a RER

Huszonnégy járművel és megfelelő mennyiségű csúszásgátló anyaggal várja a telet Nagyváradon a hóeltakarítással megbízott köztisztasági vállalat, a RER Vest – hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Huszonnégy járművel és megfelelő mennyiségű csúszásgátló anyaggal várja a telet Nagyváradon a hóeltakarítással megbízott köztisztasági vállalat, a RER Vest – hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón.

 

Tegnap délután Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere tartott terepszemlét a nagyváradi Köztisztasági Vállalat (RER) Malom utcai telephelyén, ahol a cég felsorakoztatta azokat a járműveit, amelyeket hóeséskor bevet majd az utak, terek tisztítására. Az elöljáró kijelentette: nincsenek problémák, minden elő van készítve a téli időszakra. A város mind a 935 utcája benne van a hóeltakarítási programban, és sürgősségi szempontból négy övezetre van osztva, akárcsak eddig. Megjegyezte: január végén lejár az a szerződés, melyet a szemétszállítási és hóeltakarítási szolgáltatások elvégzésére kötött az önkormányzat a RER Vesttel, és kikötése lesz az új megállapodásnak, hogy a nyertes cég legalább Euro 4-es besorolású gépjárművekkel rendelkezzen. A kiírt közbeszerzési eljárás a műszaki ajánlatok kiértékelésének szakaszánál tart, december közepén zárulhat a tender.

Florin Gontariu, a RER műszaki igazgatója kifejtette: 22 járművük alkalmas a csúszásgátló anyagok szórására és hógereblyézésre, illetve két tartalék kocsijuk is van, ennek csupán a fele egyezik az Euro 4-es szabvánnyal. Jelenleg összesen 1800 tonna só van tartalékban itt és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcai telephelyükön, emellett raktáron van még 300 tonna homok, 30 ezer liter kalcium-klorid a tartályokban, valamint készülnek még 11 tonna magnéziumpehellyel is, amelyet a központi városrészek csúszásmentesítésére fognak felhasználni. Megtudtuk azt is, hogy a cégnek szerződése van a dési sógyárral 4000 tonna só szállításáról, reményeik szerint ennél többre nem lesz szükség az idén. Összehasonlításképpen, tavaly 6800 tonna sót szórtak szét és 700 tonna homokot. A járműflottájuk egy része több funkció ellátására képes, és a közelmúltban volt korszerűsítve.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!