ERDON Helyi hírek

2019.10.28. 10:24

Nyitott kapuval és ajtókkal a Skodánál

Nyílt napot szerveztek a nagyváradi Skoda Autograndnál múlt szombaton. A jogosítvánnyal rendelkezőket tesztvezetésre várták, a gyermekek számára pedig szórakoztató programokat tartottak.

Nyílt napot szerveztek a nagyváradi Skoda Autograndnál múlt szombaton. A jogosítvánnyal rendelkezőket tesztvezetésre várták, a gyermekek számára pedig szórakoztató programokat tartottak.

 

Immár harmadik éve szervezik meg a Skoda-napot Nagyváradon, a Skoda helyi márkaképviseleténél, mondta el lapunknak Rittner Tibor, a Skoda Autogrand igazgatója. Nem véletlen, hogy éppen egy október végi dátumot választottak, magyarázta, ugyanis október 28-án van a Cseh Köztársaság állami ünnepe, ők pedig így tisztelegnek a cseh autómárka előtt.

A Skoda-napon a felnőtteket ingyenes tesztvezetésre invitálták, tájékoztatást nyújtottak az autókról, valamint néhány rendőr közlekedés-biztonsági tanácsokkal látta el őket. A gyermekek számára csapatjátékokat szerveztek, illetve a miniatűr Skoda-autókkal versenyezhettek is. A Skoda-napon bemutatták a néhány napja érkezett Skoda Kamiq SUV-ot. A legújabb modell nemcsak kívülről tűnik nagynak, hanem belülről is, tágas és kényelmes az utastere. Nagyméretű központi kijelző, hatalmas üveg panorámatető és motoros csomagtérajtó teszi kényelmesebbé használatát. A Skoda-modellek között is teljesen újszerűnek tekinthető, a különálló fényszórók és a kombinált helyzet- és irányjelzők különböznek a SUV-családban megjelent autómodellekétől.

Az autót össze lehet kapcsolni okostelefonnal is, így még kényelmesebb a használata. A gépkocsi ajtóit távolról is ki lehet nyitni, illetve becsukni. A parkolás szempontjából is hasznos lehet, ugyanis ha a gépkocsivezető elfelejti, hová parkolt, az okostelefonja segítségével beazonosíthatja a jármű pozíciójának adatait. A balesetmegelőzés gondolatával alkották meg a Skoda autók ezen modelljét: az adaptív tempomat biztonságos távolságot tart az autó előtt haladó járműtől a kiválasztott sebességen, szükség szerint automatikusan gyorsítja vagy lassítja a Skodát.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!