ERDON Helyi hírek

2019.10.16. 13:23

Fontos, hogy legyen kire támaszkodni

<p class="bodytext">A Lányok Világnapján, október 11-én tartotta országszerte az RMDSZ Nőszervezet a #girl2Leader elnevezésű mozgalom első találkozóját.

A Lányok Világnapján, október 11-én tartotta országszerte az RMDSZ Nőszervezet a #girl2Leader elnevezésű mozgalom első találkozóját.

 

Nagyváradon is találkoztak a nőszervezeti vezetők a fiatal lányokkal, hogy bemutassák a mozgalom céljait, illetve elbeszélgessenek velük. A #girl2Leader mozgalom célja az, hogy a lányok kövessék álmaikat, kihozzák magukból a maximumot, és ne féljenek kifejteni véleményüket. Az itteni találkozót Biró Rozália parlamenti képviselő és Székely Hajnal, az RMDSZ Nőszervezetének nagyváradi elnöke vezette. Biró Rozália elmondta: a vezető tisztségben lévő nők feladata az, hogy a fiatal lányok útját megkönnyítsék. Kifejtette, hogy a mozgalommá való fejlődés hosszú út, ez a találkozó pedig csupán az első lépés. Székely Hajnal a maga során arra bátorította a lányokat, hogy merjenek beszélni, megszólalni, kimondani a véleményüket.

A beszélgetés során szó esett az önbecsülés, önismeret, önbizalom fontosságáról, valamint az esetleges esélyegyenlőtlenségek kiegyenlítéséről, mely témákkal kapcsolatosan a résztvevők is kifejtették véleményüket. Elmondták ugyanakkor azt is: fontosnak tartják a közösséget, és azt, hogy legyen kire támaszkodni, tanácsot kérni.

A találkozón az a döntés született, hogy további beszélgetéseket is szerveznek, jövő évtől kezdődően pedig olyan képzéseket, melyek a fiatal lányokat érdekelhetik. A résztvevők egy kérdőívet is kaptak, melyben arról faggatják őket, hogy mit várnak a mozgalomtól, milyen problémákkal kellene foglalkozni a jövőben – ennek kiértékelése alapján szögezik le a jövőbeni találkozók témáját. A további eseményekhez, ahogy ehhez is, csatlakozik a Nagyváradi Magyar Diákszövetség is.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!