ERDON Helyi hírek

2019.10.21. 08:57

A Valtryp új helyre költözik negyedszázad múltán

Új üzemet nyit a gépjárműiparban huszonöt éve jelen lévő, száz százalékban román tőkével működő társaság, amely első Romániában ezen a téren.

Új üzemet nyit a gépjárműiparban huszonöt éve jelen lévő, száz százalékban román tőkével működő társaság, amely első Romániában ezen a téren.

Az új hely a II-es számú Ipari Park, az alkalmazottak száma pedig 140-ről 600-ra emelkedik.

Megünnepelt évforduló

Az új üzemet ünnepélyes keretek között avatták fel október 18-án, meghívottként jelen voltak a városi elöljárók, intézményvezetők, üzletemberek, barátok és Valtryp alkalmazottak. Sofronie Drincec nagyváradi ortodox püspök jelenlétében, rövid istentisztelet után a jelen lévő egyházi személyek megáldották az üzemet. Az avatószalag átvágása után, a meghívottak megtekinthették a gyárat, ezután pedig Valeriu-Vasile Trip, a Valtryp vezérigazgatója beszélt ennek történetéről. Elsősorban leszögezte, hogy neki tulajdonképpen két családja van: az igazi és a munkatársai. „Nem véletlenszerűen esett a választásom október 18-ra, amikor felavathatjuk ezt a gyárat. 1994. október 18-án volt az első tárgyalásom a gépjárműipar területén, azon belül az autókormányok gyártásával foglalkozó legnagyobb társasággal, amely a Petri, manapság Takata cég. Huszonöt évvel ezelőtt alapítottuk meg ezt a céget” – mondta elérzékenyülve a Valtryp tulajdonosa. Valeriu Trip elmesélte, hogyan vette ki koncesszióba a területet, hogyan épült fel a gyár európai uniós forrásokból és hogyan lett belőle mára egy valóban modern cég. „Az én és a családom felfogásában semmi sem létezik Isten nélkül. Csakis az Ő akaratával történik minden” – nyilatkozta a tulajdonos. 2018 márciusában kezdte el az építési munkálatokat a Costa Voc cég, és hat hónap alatt, a határidő előtt fejezte be. Az új Valtryp gyár 7000 négyzetméteren terül el, a cég alkalmazottai számát a jelenlegi 140-ről 400–600-ra növeli. Már elkezdődött a munkaerő-toborzás, a régi cégszékhelyen szakmai továbbképzésben részesülnek, amelyet felkészült szakemberek tartanak. A munkáltató biztosállásokat kínál, mivel több szerződést kötött a gépjárműipar területén híres cégekkel. A társaság a vidékről érkező munkavállalóknak szállítást biztosít, a gyár közelében pedig óvoda nyílik nemsokára, megkönnyítve ezáltal a kisgyermekes szülők dolgát. Jelenleg a régi székhelyen 1400–1500 darab autókormányt gyártanak naponta. Az új üzemben várhatóan 3000–3500 darabot fognak gyártani egy nap.

Híres ügyfelek

A Valtryp jelenleg a gépjárműipar legtekintélyesebb társaságaival kollaborál, úgymint: Takata – Joysone, Autolive, Toyota. Olyan autók részére gyárt kormányt, mint Jaguar, Mercedes, Porsche, Audi, Volkswagen, Lancia, Fiat, Ford, Honda, Toyota és Volvo.

Valtryp – sikertörténet

Az 1995-ben alapított társaság az első az országban, amely száz százalékban román tőkével működik. A Valtryp főleg kézi gyártással állít elő autóalkatrészeket és tartozékokat. Fő tevékenysége az autókormányokra gyártott bőr- vagy faburkolatok, illetve az üléshuzatok és a belső kárpitozás előállítása. „A minőség, a pontosság, a kedvező ár és a megbízhatóság ami erősségünk. Példánk által bátorítjuk a román vállalkozókat, a kis- és közepes vállalatokat, és meg szeretnénk mutatni azt, hogy egyedüli tulajdonosként is lehet sikereket elérni a nemzetközi piacon és a belföldi piacon egyaránt”, szögezte le Valeriu Trip vezérigazgató. Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere köszöntötte Valeriu Tripet, kiemelve, hogy az avatóünnepségen való jelenlétea cégtulajdonos és a Valtryp alkalmazottai iránti tiszteletből fakad. „Nem egy polgármesteri hivatal változtat meg egy várost vagy egy kormány egy országot, hanem az illetőországban jelen lévőcégek és az ott dolgozó emberek. Tehát ha erős gazdaságunk és ügyes vállalkozóink vannak, az ország fejlődik”, hangsúlyozta a polgármester. Az avatóünnepség befejeztével a résztvevőket ünnepi asztal várta az Armonia Venue rendezvényteremben.

(Hirdetés: H293265)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!