ERDON Helyi hírek

2019.07.18. 15:45

Kevesebbért utazhatunk a turistabuszon

Csökkentették a nemrégiben üzembe állított nagyváradi turistabusz jegyárait a legutóbbi nagyváradi helyi tanácsülésen

Csökkentették a nemrégiben üzembe állított nagyváradi turistabusz jegyárait a legutóbbi nagyváradi helyi tanácsülésen

 

 

Eddig tizenöt lejbe került egy felnőtt jegy a váradi turistabuszra, de a helyi tanács legutóbbi, július 15-iki ülésén a tanácsosok megszavazták azt, hogy az eddigi tizenöt lej helyett tíz lej legyen egy felnőtt jegy ára. Diákok, egyetemisták öt lejért, hat év alatti gyerekek felnőtt kíséretében ingyen utazhatnak a turistajáraton. Jegyeket a buszon, a sofőrtől lehet venni, tudtuk meg Nica Romeotól, a Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL) gazdasági igazgatójától. Lapunk kérdésére válaszolva az igazgató elmondta, hogy a díjszabás csökkentésére azért van szükség, hogy még több utasa legyen a járatnak a nyári, vakációs időszakban.

Útvonal

A turistabusznak van egy meghatározott útvonala: a Nagyvásártérről (December 1. tér) indul el, majd a Gojdu-téren és a Baross (Dacia) hídon át az akvaparkig megy, onnan tovább halad a gyorsforgalmi úton, majd a Kórház (Pasteur) utcán letér a Fő utcára, innen a Múzeum utcán, a Kanonok soron, a Berzei utcán és a Bukarest téren át tér vissza a Múzeum utcára, ahonnan a Balassi (Creangă) téren át, az Úri (Ciorogariu) utcán, a Széchenyi (Traian) téren, majd a Jakab Miklós (Şaguna) utcán haladva eljut az Ezredévi emléktérre (Libertăţii), a Iosif Vulcan utcára és a Bémer (Ferdinand) térre. Innen a Kert (Avram Iancu) utca, a Vámház (Sucevei) utca, majd a Rhédey-kert másik oldalán az Apponyi fasor (Matei Basarab) következik, végül a Vámház utcán és a Zárda (Mihai Viteazul) utcán ér vissza a Nagyvásártérre. Ez a körút mintegy egy-másfél órát vesz igénybe.

Bérelni lehet

A díjszabás módosítására vonatkozó helyi tanácsi határozat értelmében ki is lehet bérelni a harminchárom férőhelyes turistabuszt. Ez az opció azok számára lehet előnyös, akik nem a megszabott útvonalon akarnak közlekedni, hanem a város más látványosságait is megnéznék. Az elfogadott határozat értelmében két órára hatszáz lejért lehet bérbe venni a turistabuszt. Nica Romeo ennek kapcsán elmondta, hogy a buszt bérbe vehetik például a hotelek, amelyek meg szeretnék mutatni a várost a vendégeiknek, vagy érettségi találkozójukat ünneplő csoportok, akár násznép is, vagy egyházak meghívottai stb. A csoportok az útvonalat a sofőrrel egyeztetik le.

Buszok

Az említett tanácsülésen egyébként módosították a 12-es, a 14-es és a 30-as buszjáratok útvonalát is, oly módon, hogy azok kiszolgálhassák a 2. számú ipari parkot is. Ezért létrehoznak egy új megállót az Ogorului utca 214. szám alatt mindkét menetirányban, egy másik megállót pedig az 1. számú ipari parknál, melyet szintén az említett buszjáratok használnak majd. Módosították a 30-es buszjárat útvonalát úgy, hogy az érintse a Transilvaniei utcai megállót is, ahol jelenleg a 11-es, a 18-as és a 22-es buszjáratok állnak meg.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!