ERDON Helyi hírek

2019.07.12. 11:00

A Spartan várja a görög konyha szerelmeseit a Lotus Retail Parkban

A Spartan gyorsétteremlánc jelen van Nagyváradon.

A Spartan gyorsétteremlánc jelen van Nagyváradon.A Spartan az egyik legnagyobb gyorsétteremlánc Romániában, ahol nyárson sült húsokat kínálnak, a ház különlegességei pedig a gyros és souvlaki. A Spartan 100% -ban román márka, egy görög ihletésű étterem, ahol tápláló, nyárson sült húsból és görög pitából, helyben készült alapfogást szolgálnak fel, friss zöldségből előállított, 0 százalék zsírtartalmú mártásokkal.

A Lotus Retail Parkban, a Ștefan Octavian Iosif utca 3. szám alatt, 2018 decemberében megnyílt étterem egy hozzávetőleg 130.000 eurós beruházással jött létre, új kulináris szemlélettel a Bihar megyeiek számára. Az étterem 210 négyzetméteren terül el a központ vendéglátói körzetében, a Kaufland bevásárlóközpont mellett.

„Nagy terveink vannak ezzel az egységgel és úgy gondolom a siker érdekében nagyon fontos betartanunk a franchise elveit. A négy év alatt - amióta az aradi és vrancea-i Spartan éttermekkel foglalkozom - gyűjtött tapasztalatom, rendkívül sokat segít majd abban, hogy ezt az egységet jó irányba vezessem és nyereségessé tegyem a legrövidebb időn belül.” mondta Olivian Mitaru, az OLI&OLI FOOD COMPANY Kft. vezérigazgatója, azé a társaságé, amelyen keresztül sikerült megszereznie a Spartan franchise-t.

A Spartan készítmények - különleges gyorséttermi kínálat, kulináris élmény a legigényesebb fogyasztók számára

A Spartan étterem által kínált különlegességeket a görög konyha ihlette, ez tükröződik a hús sütési módjában, a péksüteményekben és a pitába töltésben, de az étel elkészítése mégis sajátos, ez különbözteti meg a Spartan készítményeket más hasonló ételektől. A legkiválóbb összetevők és egyedi kombinációk azok a titkok, amelyek ebben az étteremben az étkezést, újszerű kulináris élménnyé teszik, ami teljesen eltér a klasszikus gyorséttermekétől, ahol gyakran sok kalóriát és szénhidrátot tartalmazó harapnivalókat szolgálnak fel.

A friss Spartan saláta az egyik alap választék azok számára, akik diétásan étkeznek. Alacsony kalóriatartalmú, frissít, főleg a forró napokon, és jól kombinálható a sokféle zöldségből készült mártással. Ez az újszerű és különleges mártás 0 százalék zsírt tartalmaz, természetes alapanyagokból készül, beleértve a paradicsomot, sárgarépát, zellert, kápia paprikát és egy pici csípős paprikát. De ne aggódjanak, a saláta csak enyhén pikáns lesz ezzel a mártással.

A Spartan Souvlaki – az étterem sztárja – teljesen különbözik a hagyományos rablópecsenyétől: grillezett hússal, hasábburgonyával, vöröshagymával, salátával és savanyú uborkával tálalják. A hideg mártások, mint például az olajbogyó, a fokhagyma, az édes-savanyú, a paradicsom és a tzatziki öntet ideális választás ehhez a készítményhez.

A klasszikus pitát két különleges pitával helyettesítik, két enyhén ropogós termékkel, a klasszikus gyroshoz, cheese gyroshoz és a Leonidas pitához adják.

A Spartannál a hús az egyik kulcselem, és ez nem korlátozódik csupán a csirkére. A készítmények tartalmazhatnak borjú-, juh-, vagy malachúst is, hogy minden ügyfél igényeit kielégítsék.

A hús elkészítésének módja szintén új, a Spartan étteremre jellemző. A húst joghurtban puhítják mielőtt a hagymából, sárgarépából, kápia paprikából, mézből és fokhagymából álló pácba tennék. A hús textúrája puha lesz, így könnyebben felveszi a többi fűszer ízét. Minden finomság kombinálható a Spartan szószok bármelyikével, hiszen ezeket úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja az ő ízlésének megfelelőt, még azok is akik a pikáns, csípős mártásokat szeretik. Sőt mi több, cheese gyros, friss saláta és Perzsa tál feta sajttal is kérhető, igény szerint.

A Spartan étterem ideális azok számára, akik valami újat keresnek, de azok számára is, akik a hagyományos ízeket szeretik.

A Spartan, a Strong MND Corporation Kft. franchise csoport része, melynek tulajdonában van a www.francizelacheie.ro honlap is. Az étteremláncot 2012-ben hozták létre, ma 43 étterme van, ebből 20 saját, 23 pedig franchise rendszerben működik, a fővárosban és az ország másik 23 városában: Suceava, Gyulafehérvár (Alba Iulia), Arad, Brassó, Jászváros (Iași), Kolozsvár, Temesvár, Botoșani, Galac (GalațiÖ, Brăila, Focșani, Zsilvásárhely (Târgu-Jiu), Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Déva, Râmnicu Vâlcea, Nagyszeben (Sibiu), Nagybánya (Baia Mare), Piatra Neamț, Konstanca (Constanța), Bákó (Bacău) és Beszterce (Bistrita).

A csoport (saját és franchise éttermek) üzleti forgalma 2018-ban 28 millió euró volt. A Strong MND Corporation franchise cég tulajdonában lévő 18 étteremben 460 alkalmazott dolgozik, a 43 étteremben pedig összesen több mint 800 ember.

(Fizetett hirdetés: H 246297)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!